ADVERTISEMENT

Агроиновации: Микроби помагат в растителната защита АГРИ .БГ

Агроиновации: Микроби помагат в растителната защита

Стартъп от Полша се класира на второ място във финалното състезание на EIT Food Innovation Prizes

Агроиновации: Микроби помагат в растителната защита

Стартираща компания, която произвежда иновативен продукт за растителна защита се класира на второ място във финалното състезание на EIT Food Innovation Prizes. Това, което предлага полската компания Microbe Plus ви представяме в 182 брой на рубриката „Агроиновации“, която Агри.БГ реализира със съдействието на Институт за агростратегии и иновации.

Агроиновации: Прецизно птицевъдство? Защо не

Компанията Microbe Plus разработи биопродукт, който предпазва растенията от патогени и същевременно стимулира растежа им. Продуктът на стартиращата компания представлява активатор за растенията, като комбинацията от много щамове полезни микроби значително подобрява здравето на растенията. Стартъпът предлага индивидуални биологични решения, предназначени да минимизират загубите в ключови култури, причинени от наличието на патогени и да максимизират рентабилността на фермите. Благодарение на екологичния биопродукт фермерите могат да намалят употребата на синтетични пестициди и торове.

Целта на компанията е да предложи на фермерите безопасни, екологични и достъпни биопродукти за растителна защита. Благодарение на това фермерите могат да осигурят безопасна и питателна висококачествена храна на потребителите. Стартиращата компания планира през следващата година полеви експерименти върху основни култури, за да оптимизира биопродукта.

EIT Food Innovation Prizes е едно от най-големите състезания за стартъпи в агро-хранителната верига в Южна и Източна Европа. Те се присъждат на предприемачи и стартиращи компании в ранна фаза, разработващи иновативни продукти и услуги, които могат да трансформират хранителната система.
Това е една от програмите на Европейския институт за иновации и технологии в храните, по която през 2020 г. за първи път имаха възможност да се възползват заинтересовани страни от агро-хранителния сектор и стартъп общността в България.

ADVERTISEMENT
Next Post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Останете на линия

Последните публикации

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist